Wednesday, October 15, 2008

Semuga Kak Akilah cepat sembuh...

Khamis 9hb Oktober, kami menerima berita Kak Akilah (Hubby's eldest sister) yang tinggal di Taiping sakit. Maha suci Allah yang mengatur segala urusan, ditakdirkan suami pun memang merancang ke Taiping untuk menghadiri perjumpaan ex-Edwardian, so sabtu pagi tu kami bertolak ke Taiping untuk ziarah kak dan sekaligus suami boleh hadir his 'tigerian' reunion...

Kami sampai di Hospital waktu jam menunjukkan hampir pukul 2 ptg. Mujurlah waktu melawat di Hospital Taiping ni dari pukul 12:30 tgh hingga ke pukul 7 mlm. Waktu kami tiba ke Wad D5 di mana kak ditempatkan, dah ramai saudara mara yang ada di situ. Abang Hilmy and wife Kak Ainon, Rashid and Husna, Rushda and son, kak Izar, Abang Khalid, anak-anak and menantu Kak (Fairuz, Fariza & Halim, Fathiyah & Bad, Fazlina, Farihah & Farhana).

Walaupun kak kelihatan lemah sebab dah beberapa hari tak lalu makan, namun nampak kak gagah jugak duduk melihat kehadiran adik-adik. Sebagai anak yang paling tua, kak dah banyak berkorban untuk membantu adik-adik semasa mudanya, tentunya kak dah dianggap pengganti Ibu yang telah kembali ke rahmatullah. So bila dengar kak sakit, memang semua adik beradik berkejar nak ziarah kak di hospital.

Kasihnya Ibu membawa ke syurga
Kasihnya saudara berkorban raga
Biarpun jiwa akan binasa
Ikhlas dan rela..tanda kasihnya....

Selepas bertanya khabar dan mendoakan semuga kak diberi kesembuhan, kami pun beredar untuk memberi ruang untuk kak berehat. Mulanya kak ditahan di wad sebab suspect denggi, namun hingga ke hari Ahad, doktor masih tidak mengesahkan samada kak kena denggi. Cuma ditahan untuk monitor platelet count kak.

Sehingga posting ini dibuat kak masih di Hospital Taiping, tapi dari perbualan telefon dengan Fariza (kak's eldest daughter) tgh tadi, insya-Allah petang ni kak dah boleh discharged. Alhamdulillah, muga kak diberi kesabaran dalam ujian kesakitan. Bagiku yang tidak merasa punya ibu mertua, dapat menumpang kasih dengan kak adalah satu rahmat. Semuga cepat sembuh kak Akilah, kami semua mendoakanmu.

No comments: